nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

Utbildning online tar över

Om bra utbildning ska vara tillgänglig för alla kommer det fysiska klassrummet snart vara historia och läraren flyttar över till en virtuell online plattform. Det tror man på Polycom

  • Artikel annons 1

Det handlar om både teknisk utveckling och om att utbildning behöver bli tillgänglig för fler över större områden när Polycom förutspår framtidens utbildningsform. Och framtiden i det här fallet är så snart som år 2025.

Enligt Polycoms undersökning tror hälften av de tillfrågade som är verksamma inom utbildningsområdet att studenter inom åtta år huvudsakligen kommer att genomföra sina lektioner via videolänk i realtid och med hjälp av mobila enheter. Läraren ska kunna befinna sig i en helt annan världsdel och studenter kan sitta precis vart som helst så länge det finns uppkopplingsmöjligheter. Studien tar fasta på att det i stora delar av Europa, Mellanöstern och Afrika finns människor som kan och vill men av fysiska och ekonomiska anledningar inte kan skaffa sig utbildning. Något som enligt Polycon ska kunna gå att lösa.

– Genom att möjliggöra en engagerande, tillgänglig och kostnadseffektiv åtkomst till utbildning kan tekniken bidra till att vidareutbilda, personliga kurser och lärarutbildning nå ut till en bredare del av befolkningen, säger Andrew Graley, Polycoms chef över hälsovård och utbildning.

Närmare tre av fem tillfrågade tror att samarbetet mellan skolor och företag kommer att öka och att studenter år 2025 enkelt via videostreaming i realtid ska kunna diskutera med branschexperter inom deras fackområden.

Om detta slår in ser det ut som goda tider för alla som jobbar med mobila nätverk.

  • Annons 3

Fler nyheter

Länderna med snabbast bredband

Norge har det snabbaste mobila bredbandet och i Singapore är nedladdningshastigheten på fasta bredband överlägset, medan Sverige finns med på topp 10. Det visar en sammanställning från Ookla.

  • Annons 4

IOT-nät över hela landet

Telekomoperatören Orange Belgium har annonserat utrullningen av ett landsomfattande iot-nätverk som går under namnet ”Mobile IoT”.

Lösenord snart historia

Över 10 miljoner britter använder idag fingeravtryck för att låsa upp mobilen och enligt Researchföretaget Deloitte är trenden tydlig – lösenord kommer snart inte att behövas.

De byggde Tele2:s nya meddelandetjänst

Infobip, en telekomutvecklare från Kroatien, har levererat Tele2:s nya plattform för meddelanden för företagskunder i Sverige. Telekom idag fick en pratstund med Andrej Cukon, Sverigechef för Infobip.

Prenumerera på Telekom idags nyhetsbrev. Det är helt gratis. Anmäl dig här