nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Vårdförbundet kunde byta leverantör och outsourca men behålla de interna rutinerna. Här Marie Glandin i förbundets kundtjänst.

Vårdförbundet värderar sin beställningsportal

Vårdförbundet skulle byta leverantör av mobiltelefoner och även lägga ut den interna beställningsportalen. Men de hade ingen lust att förändra de egna rutinerna och systemen.

  • Artikel annons 1

– När man outsourcar något är det vanligt att leverantören tror sig ha mer och bättre kunskaper, och utifrån detta skapar sin lösning. Vi hade redan byggt upp en väl fungerande beställningsportal för mobiltelefoner. Men den hanteringen tillhör inte vår kärnverksamhet, därför ville vi outsourca den, förklarar Vårdförbundets it-strateg Bo Svensson.

Outsourcingen skedde i samband med att Vårdförbundet bytte mobiloperatör och samtidigt skulle ungefär 400 anställda och förtroendevalda få nya smartphones. Beställningen skulle ske centralt och via nya operatören kom Vårdförbundet i kontakt med Ringup/Callisto Mobil i Stockholm som skulle leverera och konfigurera enheterna så att de var klara att använda när de nådde användaren. Detta skulle ske via en beställningsportal, där beställaren gick in och fyllde i sina uppgifter.

Hanna Franken på Ringup/Callisto Mobil såg inga problem med det.

– Vi har inte själva kompetensen att bygga beställningsportaler men vi tog in en extern partner och gav direktiv kring hur det skulle se ut för att passa kunden. Vi gjorde helt enkelt en speciallösning, säger hon.

Nu har lösningen varit igång i två år och Bo Svensson är nöjd med upplägget:

– De visade sig vara mycket ödmjuka och anpassade sin portal efter vårt system och våra krav. Jag upplevde att de var väldigt lyhörda, till exempel när det gällde att skapa ett gemensamt inregistreringsregister i det molnbaserade systemet.

Bo Svensson tycker dialogen med leverantören är så tajt att han idag ser dem mer som en avdelning inom Vårdförbundet, än en extern leverantör.

  • Annons 3

Fler nyheter

Hon ska leda Telekområdgivarna

Organisationen Telekområdgivarna får ny ordförande.
Ann-Sofie Fahlgren från Post- och telestyrelsen (PTS) blir den som nu tar över klubban.
– Det finns mycket gott att bygga vidare på, säger hon till Telekom idag.

Salesforce introducerar Quip Slides

Ett nytt verktyg samt en omdefiniering av hela samarbetsplattformen.
Nu lanserar Salesforce Quip Slides samt introducerar djupare integration med tredjepartstjänster.

  • Annons 4