nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Världens minsta 4G-smartphone

Efter en framgångsrik kickstarter-kampanj är tillverkningen av Jelly igång. Miniluren finns i två versioner och nyfikna kan redan förbeställa.

Jelly Pro
  • Artikel annons 1

Bakom utvecklingen står företaget Unihertz, baserade i Shanghai, som hävdar att det är världens hittills minsta fungerande smartphone för LTE. Med en storlek på nio gånger fyra centimeter har utvecklarna ändå lyckats trycka in 1 GB RAM, 8 GB ROM med 1.1 GHz Quad Core-processor. Det finns även en Pro-modell som har dubbelt så mycket RAM och ROM men skärmstorleken på 2,45 tum är den samma, liksom huvudkameran på 8 MP samt selfiekameran på 2 MP.

Under höljet på baksidan har man även lyckats få in plats för dubbla sim-kort samt micro-sd kort. Däremot är batteripaketet, av förklarliga skäl ganska klent med 950 mAh, jämfört med runt 3 000 mAh som numera kan anses vara normalt för standard-smartphones. Utvecklarna hävdar dock att batteriet räcker för 3 dagars användning eller upp till 7 dagars standby.

Med armband

Enligt Unihertz är Jelly framtagen specifikt för de som tycker att moderna smartphones tar för mycket plats. De har bland annat tagit fram särskilda armband som fungerar som fodral och hållare åt den lille smarttelefonen.

I skrivande stund är det ännu ovisst på vilka marknader Jelly kommer att lanseras men det går att förbeställa Pro-varianten för en prislapp på 125 dollar via företagets webbsida.

  • Annons 3

Fler nyheter

Box presenterar ny tjänst

Lagra din data var du vill – utan att det påverkar användarupplevelsen. Nu har molnföretaget Box lanserat sin nya tjänst.
– Med Box Zones får företaget det bästa av två världar, säger Jeetu Patel, produktchef på företaget.

  • Annons 4

Nytt nordiskt samarbete om 5g

Världens första sammanlänkade 5g-region. Under årets nordiska statsministermöte undertecknades en ny avsiktsförklaring.
– Utvecklingen av 5G är på frammarsch och den nordiska regionen ska ligga i framkant i den utvecklingen, säger statsminister Stefan Löven.

Så hanterar Telekom idag GDPR

Arbetet med dataskyddsförordningen, GDPR, har varit intensivt den sista tiden för att vi ska vara klara till den 25 maj. Nu finns alla bitar på plats hos Telekom idag och vår ägare Pauser Media.

Operatörerna: ”Skapas risker för monopolisering”

Konkurrens ger snabb och bred nätutbyggnad. Men i skiftet till 5g finns det stora risker för att enskilda aktörer får osunda fördelar.
– De föreslagna auktionsreglerna för 700 MHz-auktionen är inte konstruerade för att säkerställa hård konkurrens, säger Samuel Skott på Tele2.

Utmanaren: ”Verkligheten har kommit ikapp vår idé”

Ett mobilabonnemang som inte kostar pengar – men där användarna får betala med sin tid.
Det är uppstickaren Wifogs strategi för att kapa till sig marknadsandelar.
– Det här är en affärsmodell man kan använda inom många branscher, säger Peter Håkansson, vd för företaget.