nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Vd-byte på HTC

HTC:s medgrundare och styrelseordförande Cher Wang tar över som ny vd för tillverkaren. Det rapporterar bland annat Bloomberg.

  • Artikel annons 1

HTC gör ett byte på toppnivå i företaget. Tidigare vd:n Peter Chou slutar – in kommer istället Cher Wang, som är medgrundare och idag har posten som styrelseordförande.

– Jag känner bolaget och människorna, och jag har en vision. Jag tror att jag är den bästa kandidaten till jobbet, säger Cher Wang, enligt Bloomberg.

Peter Chou får istället ta över ansvaret för innovationsavdelningen HTC Future Development Lab. Förändringarna kommer efter några tuffa år för tillverkaren. Bland annat var 2013 ett förlustår, och HTC står utanför topp 10-listan över de största smartphonetillverkarna, sett till marknadsandel, skriver Bloomberg.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

”Arbetssätt och kultur är levande och behöver ständigt underhåll”

Nyheter

Öppenhet, interaktion, flexibilitet, kreativitet och synergi. När Tre utvecklade sitt nya huvudkontor var visionen tydlig.
Men hur har det fallit ut i verkligheten?
– Första veckan i 3Huset var jag glatt överraskad över nyfikenheten och hur mycket våra medarbetare nyttjade möjligheterna, säger Helena Körberg, projektledare för Tres nya huvudkontor.