nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Vd-byte på Tele2

Tele2:s vd Mats Granryd slutar på Tele2. Ny vd för Tele2 blir istället Allison Kirkby.

Kirkby.
  • Artikel annons 1

Mats Granryd har varit vd för Tele2 sedan 2010, men nu slutar han alltså. Ny vd blir Allison Kirkby, som idag innehar tjänsten som finanschef. Enligt pressinfon som Tele2 skickat ut har hon sedan länge varit utpekad som ny vd, om Mats Granryd skulle lämna sin tjänst.

– Jag är mycket glad över att ta mig an rollen som ny vd för Tele2. Tillsammans med min ledningsgrupp kommer vi att fortsätta utmana industrin och säkerställa fortsatt framgång för Tele2, kommenterar Allison Kirkby.

”Lönsam tillväxt på kärnmarknader”

Från Tele2:s sida beskriver man också Kirkby som en person som är operativt skicklig.

– Hennes starka operativa förmåga gör henne mycket väl lämpad att leda Tele2 då företaget fortsatt fokuserar på lönsam tillväxt i sina kärnmarknader, säger Mike Parton, styrelseordförande i Tele2.

Granryd ny generaldirektör

Mats Granryd tar istället steget till att bli generaldirektör för GSM association, som samlar och samordnar ett stort antal aktörer inom branschen. Allt från operatörer till tillverkare av enheter. Det är också GSMA som arrangerar Mobile World Congress.

– Tele2 är starkare än någonsin och det finns flera prestationer jag är speciellt stolt över. Framförallt vår förmåga att ständigt växa ifrån industrin inom mobila tjänster och hur vi genom starka affärsresultat och inorganiska aktiviteter skapat aktieägarvärde. Varje dag på detta unika företag har varit spännande och jag kommer verkligen att sakna alla fantastiska människor på Tele2 och inte minst deras outtröttliga utmanaranda, säger Mats Granryd i en kommentar.

Allison Kirkby blir ny vd för Tele2 redan om en dryg vecka, 1 september. Mats Granryd blir ny generaldirektör för GSMA 1 januari nästa år. Han kommer att stanna på Tele2 till 31 december för en överlämningsperiod.

  • Annons 3

Fler nyheter

Ericsson åker till Barcelona med ny plattform

Med en förstärkt 5g-plattform åker Ericsson till helgen ned till Barcelona.
– Vi har 42 kontrakt med operatörer varav tio är namngivna. Det är fler än någon annan, säger Helena Norrman, kommunikationschef på bolaget.

  • Annons 4