nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

Virtuell handel kommer att ta över e-handel

  • Artikel annons 1

Virtuella 3D shoppingcentrum och personinriktad marknadsföring kommer i framtiden att ersätta e-handeln, enligt en rapport om internet år 2020 beställd av Rackspace Managed Hosting.

– År 2020 kommer v-handel i 3D-avbildningar av shoppingcentrum att ha ersatt e-handel. Reklamtavlor med personligt anpassad reklam, som i filmen Minority Report, kommer att visas på handdatorer, persondatorer och internet-tv. Detta kommer att resultera i personliga meddelanden i massupplaga och en vidareutveckling av reklam och marknadsföring, säger Peter Marsh på Institutet för sociala frågor (SIRC) som genomförde undersökningen.

Han tillägger att vanliga butiker trots allt inte kommer att försvinna eftersom shopping är en fritidsaktivitet och v-handeln inte kan ersätta den fysiska upplevelsen.

Men övergången till virtuell shopping kommer också att ställa nya krav på tekniken bakom de elektroniska tjänsterna, som till exempel webbhostingen. Tjänstleverantörernas tillförlitlighet kommer att vara en kritisk faktor om metoden ska lyckas.

Taggar:

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Länderna med snabbast bredband

Norge har det snabbaste mobila bredbandet och i Singapore är nedladdningshastigheten på fasta bredband överlägset, medan Sverige finns med på topp 10. Det visar en sammanställning från Ookla.

IOT-nät över hela landet

Telekomoperatören Orange Belgium har annonserat utrullningen av ett landsomfattande iot-nätverk som går under namnet ”Mobile IoT”.

Prenumerera på Telekom idags nyhetsbrev. Det är helt gratis. Anmäl dig här