nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

Virtuell handel kommer att ta över e-handel

  • Artikel annons 1

Virtuella 3D shoppingcentrum och personinriktad marknadsföring kommer i framtiden att ersätta e-handeln, enligt en rapport om internet år 2020 beställd av Rackspace Managed Hosting.

– År 2020 kommer v-handel i 3D-avbildningar av shoppingcentrum att ha ersatt e-handel. Reklamtavlor med personligt anpassad reklam, som i filmen Minority Report, kommer att visas på handdatorer, persondatorer och internet-tv. Detta kommer att resultera i personliga meddelanden i massupplaga och en vidareutveckling av reklam och marknadsföring, säger Peter Marsh på Institutet för sociala frågor (SIRC) som genomförde undersökningen.

Han tillägger att vanliga butiker trots allt inte kommer att försvinna eftersom shopping är en fritidsaktivitet och v-handeln inte kan ersätta den fysiska upplevelsen.

Men övergången till virtuell shopping kommer också att ställa nya krav på tekniken bakom de elektroniska tjänsterna, som till exempel webbhostingen. Tjänstleverantörernas tillförlitlighet kommer att vara en kritisk faktor om metoden ska lyckas.

Taggar:

  • Annons 3

Fler nyheter

Får miljonkontrakt för smart IoT-lösning

Snart kommer offentliga toaletter att vara uppkopplade. Finska IoT-tillverkaren Haltian har fått miljonorder för över 100 000 enheter.
Deras lösning ska spara pengar och påverka vilka shoppingcentrum vi väljer.

  • Annons 4

Prenumerera på Telekom idags nyhetsbrev. Det är helt gratis. Anmäl dig här