nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Virtuell handel kommer att ta över e-handel

  • Artikel annons 1

Virtuella 3D shoppingcentrum och personinriktad marknadsföring kommer i framtiden att ersätta e-handeln, enligt en rapport om internet år 2020 beställd av Rackspace Managed Hosting.

– År 2020 kommer v-handel i 3D-avbildningar av shoppingcentrum att ha ersatt e-handel. Reklamtavlor med personligt anpassad reklam, som i filmen Minority Report, kommer att visas på handdatorer, persondatorer och internet-tv. Detta kommer att resultera i personliga meddelanden i massupplaga och en vidareutveckling av reklam och marknadsföring, säger Peter Marsh på Institutet för sociala frågor (SIRC) som genomförde undersökningen.

Han tillägger att vanliga butiker trots allt inte kommer att försvinna eftersom shopping är en fritidsaktivitet och v-handeln inte kan ersätta den fysiska upplevelsen.

Men övergången till virtuell shopping kommer också att ställa nya krav på tekniken bakom de elektroniska tjänsterna, som till exempel webbhostingen. Tjänstleverantörernas tillförlitlighet kommer att vara en kritisk faktor om metoden ska lyckas.

Taggar:

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4