nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Vision 80/20 får mer statistik

Mer och lättöverskådligare statistik från telefonisystemet utlovas med en ny modul kallad Vision 80/20 Statistics som tillverkaren mjuklanserar i dagarna.

  • Artikel annons 1

Med den nya modulen säger sig Visionutveckling ha gjort en helt ny statistiklösning från grunden. Användaren ska kunna få lättöverblickbar grafisk information om exempelvis agenter, samtalsköer, tillgänglighet, servicenivåer och effektivitet. Samtidigt ska det gå att bryta ner den grafiska presentationen för att kunna titta på enskilda mätvärden där så önskas.

Statistics är tänkt att kunna fungera både för företag med egen telefonimiljö och som en del av operatörernas tjänsteutbud. Någon extra hårdvara ska inte behövas utan statistikmodulen kan köras tillsammans med en befintlig installationen av Vision 80/20 v2.5. Men tillverkaren betonar att tunga statistikkörningar kan belasta telefonidatabasen hårt vilket gör att vissa typer av körningar bäst görs nattetid.

Betaperioden för Vision 80/20 Statistics är avklarad och produkten släpptes skarpt den sista januari. Men till en början vill tillverkaren ha extra koll och mjukstartar genom att själva ta hand om alla installationer. Senare i år blir den tillgänglig för egen installation, gissningsvis efter en eller annan buggfix.

Siktar på växande TEM-marknad?

I Vision 80/20 Statistics går det också att läsa in och analysera samtalsuppgifter från mobiloperatörer. Även om vi inte får någon entydig bekräftelse från tillverkaren betyder det troligen att Visionutveckling också har en ny lösning för TEM, telecom expence management, på gång. Eftersom intresset för system som håller koll på telefonikostnaderna växer kraftigt skulle det knappast vara förvånande om Visionutveckling vill vara med och dela på kakan.

  • Annons 3

Fler nyheter

Bodens datacentersuccé lockar

De lyckade datacenteretableringarna i Boden har lockat finfrämmande. Nu har en delegation från Spanien varit på besök för att försöka lära sig mer.
– Det här visar att Boden är en global spelare, säger kommunalrådet Claes Nordmark.

  • Annons 4

Enghouse-chefen lämnar – startar eget bolag

Enghouse Interactives chef Michael Stubbing lämnar företaget. Efter mer än ett decennium på bygget är det dags för nya utmaningar.
– Det har varit fantastiskt lärorikt och utvecklande, säger han till Telekom idag.

IP Soft:s chatbot prisas i ny studie

”En idealisk lösning med avancerade funktioner”. Så beskrivs IP Softs Amelia i en ny undersökning av chatbotar.
– Vi är hedrade att bli omnämnda som ledare, säger Chetan Dube, vd för företaget.