nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Visionutveckling ett Superföretag

Kommunikationsföretaget Visionutveckling har tack vare sina framgångar utsetts till ett av Sveriges Supeföretag av PAR och Veckans Affärer.

  • Artikel annons 1

För sjunde året i rad har PAR och Veckans Affärer listat Sveriges mest framgångsrika företag och ett av de som i år får bära utmärkelsen är kommunikationsföretaget Visionutveckling.

– Vi är väldigt stolta och glada över att ha fått priset som Sveriges Superföretag. Det är ett erkännande på att vi gör rätt saker och att vi gör det bra, säger Tomas André, vd för Visionutveckling AB.

Företaget har gjort sig ett namn i branschen tack vare sina lättanvända allt-i-ett-lösningar för data och telefoni. Visionutveckling som bland annat erbjuder hänvisningssystem, kontaktcenterlösningar och talsvarssystem är marknadsledande i Skandinavien.

Totalt har 318 svenska företag utsetts till superföretag 2011, vilket är en minskning med 10 procent sedan fjolåret och med 27 procent sedan 2009. Orsaken anges vara lågkonjunkturen, något som främst drabbat företag inom it-området.

Urvalet baseras på företagens långsiktiga prestation på marknaden under de senaste fyra åren, utifrån faktorerna tillväxt, vinst, avkastning, effektivitet, kapitalstruktur och finansiering.

  • Annons 3

Fler nyheter

Bodens datacentersuccé lockar

De lyckade datacenteretableringarna i Boden har lockat finfrämmande. Nu har en delegation från Spanien varit på besök för att försöka lära sig mer.
– Det här visar att Boden är en global spelare, säger kommunalrådet Claes Nordmark.

  • Annons 4

Enghouse-chefen lämnar – startar eget bolag

Enghouse Interactives chef Michael Stubbing lämnar företaget. Efter mer än ett decennium på bygget är det dags för nya utmaningar.
– Det har varit fantastiskt lärorikt och utvecklande, säger han till Telekom idag.

IP Soft:s chatbot prisas i ny studie

”En idealisk lösning med avancerade funktioner”. Så beskrivs IP Softs Amelia i en ny undersökning av chatbotar.
– Vi är hedrade att bli omnämnda som ledare, säger Chetan Dube, vd för företaget.