nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Visionutveckling och Icepeak går samman

Visionutveckling och Icepeak går samman och skapar en ny helhetsleverantör av telefonisystem för företag. Det gemensamma namnet blir Visionutveckling.

  • Artikel annons 1

Syftet med samgåendet är att skapa en ny helhetsleverantör av telefonisystem för företag innehållande hänvisning-/närvarosystem, telefonisttjänster, contact-center, talsvar, talstyrning och statistik. Det gemensamma bolagsnamnet är Visionutveckling AB.

I och med samgåendet kommer Visionutveckling att erbjuda ett allt-i-ett produktutbud för administrativ telefoni till små, medelstora och stora organisationer och företag. Visionutvecklings produkter kan placeras hos slutkund, operatör, tjänsteleverantör eller köpas som tjänst. Visionutveckling erbjuder alla kunder nyckelfärdiga system inklusive projektledning, installation, anpassningar, utbildning och support. Bolagen har sedan en längre tid samarbetat och produkterna är redan integrerade med varandra. Bolagens befintliga produkter kommer att fortsatt säljas, supporteras och vidareutvecklas.

Ägs av de anställda

Det nya bolaget kommer vid samgåendet ha drygt 50 anställda och en omsättning första året på cirka 50 miljoner kronor. Tillväxttakten för de båda bolagen har historiskt varit cirka 30 procent med god lönsamhet. Bolaget ägs i sin helhet av de anställda. Vd för det gemensamma bolaget är Tomas André från Visionutveckling, försäljnings- och marknadschef Tim Hansen från Icepeak.

– Detta är en förlängning av Visionutvecklings tidigare strategi att växa och när våra kunder beskriver Icepeaks produkter som överlägsna i sitt segment – då är valet enkelt. Det är med stolthet som jag nu konstaterar att vårt gemensamma bolag har alla de plattformar som krävs för att vara den kompletta leverantören” säger Tomas André, Visionutveckling AB.

De tidigare strategierna till växeloberoende system, öppenhet och enkelhet av produkterna kommer att kvarstå. I och med samgåendet kommer Visionutveckling kunna satsa ytterligare på vidareutveckling av sina produkter, enligt Tomas André.

  • Annons 3

Fler nyheter

Bodens datacentersuccé lockar

De lyckade datacenteretableringarna i Boden har lockat finfrämmande. Nu har en delegation från Spanien varit på besök för att försöka lära sig mer.
– Det här visar att Boden är en global spelare, säger kommunalrådet Claes Nordmark.

  • Annons 4

Enghouse-chefen lämnar – startar eget bolag

Enghouse Interactives chef Michael Stubbing lämnar företaget. Efter mer än ett decennium på bygget är det dags för nya utmaningar.
– Det har varit fantastiskt lärorikt och utvecklande, säger han till Telekom idag.

IP Soft:s chatbot prisas i ny studie

”En idealisk lösning med avancerade funktioner”. Så beskrivs IP Softs Amelia i en ny undersökning av chatbotar.
– Vi är hedrade att bli omnämnda som ledare, säger Chetan Dube, vd för företaget.