nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Weblink integrerar telefoni i Teams

En integration som ska förenkla och öppna upp möjligheter.
Nu lanserar Weblink telefonisystemet Infinity till Microsoft Teams.

  • Artikel annons 1

I dagens mobila värld är ett möte aktivt på ett helt annat sätt än hur det var på 90-talet. Oavsett om du sitter på tåget till Gränna eller på ett café i Stockholm City, hemma eller på kontoret – kan du vara med. Men det har ofta varit med begränsningar.

Nu lanserar Weblink en lösning de menar ska riva en hel del murar.

Företaget har gjort en integration av telefonisystemet Infinity till Microsoft Teams mötesplattform. En lösning som öppnar upp möjligheten att via klient ringa och aktivt delta i gruppmöten. Detta samtidigt som man har tillgång till servicefunktionerna i telefonisystemet. Att det hela sker i samma gränssnitt innebär att både interna och externa kontakter kan delta. Tidigare var alla användare tvungna att ha både Teams och telefoniklient installerad.

– Vi ser att användandet av Teams starkt ökar, där företag och organisationer arbetar alltmer i grupper. Genom integrationen erbjuder vi enkel åtkomst till arbetsmötet och möjligheten att även ta med telefonisystemet med tillhörande servicefunktioner in i mötet, säger Oscar Civill, vd på Weblink.

Integrationen gör det alltså möjligt att ta med saker som samtals- och administrationshantering samt samtalsstatistik från telefonin in i Teams.

Taggar:

  • Annons 3

Fler nyheter

Bodens datacentersuccé lockar

De lyckade datacenteretableringarna i Boden har lockat finfrämmande. Nu har en delegation från Spanien varit på besök för att försöka lära sig mer.
– Det här visar att Boden är en global spelare, säger kommunalrådet Claes Nordmark.

  • Annons 4

Enghouse-chefen lämnar – startar eget bolag

Enghouse Interactives chef Michael Stubbing lämnar företaget. Efter mer än ett decennium på bygget är det dags för nya utmaningar.
– Det har varit fantastiskt lärorikt och utvecklande, säger han till Telekom idag.

IP Soft:s chatbot prisas i ny studie

”En idealisk lösning med avancerade funktioner”. Så beskrivs IP Softs Amelia i en ny undersökning av chatbotar.
– Vi är hedrade att bli omnämnda som ledare, säger Chetan Dube, vd för företaget.