nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Sony Xperia M4 Aqua är en riktigt bra mellanklassmobil som dessutom är svår att skilja från Sonys dyrare modeller.

Xperia M4 Aqua har allt som behövs på jobbet

Man kan tro att det är Sonys Xperia Z3 man har framför sig när Xperia M4 Aqua gör entré och illusionen fungerar inte alls illa.

  • Artikel annons 1

Likheten med Z3 är slående. Det är också poängen, du får något som ser ut och fungerar nästan som en exklusivare produkt men till en mer överkomlig prislapp. På en punkt är Xperia M4 Aqua till och med bättre än Z3, vattenskyddet klarar sig utan lock över usb-porten. Minus blir det för bakstycket som sticker upp strax ovanför sidosargen och ger en vass och otrevlig kant.

Trots att M4 Aqua saknar lucka över usb-porten är den lika vattentålig som Sonys dyrare Z-modeller.

Tidigare vattentåliga telefoner från Sony har haft en skyddslucka över usb-porten. Den har nu slopats till förmån för en kontakt som är vattensäkrad i sig själv.

Tidigare M-modellers svagaste del har varit skärmen men nu har upplösningen hoppat upp till 720p vilket räcker för bra skärpa. Sony lyckas på det hela taget bra med kompromisserna mellan pris och prestanda. Videofilmning i 4k-upplösning saknas men annars klarar telefonen det mesta utan knot och vid normalanvändning känns den aldrig seg. Även kameran får klart godkänt med fina detaljer och bra förmåga att balansera ljusa och mörka parter i bilden. Men upp till premiumklassen når den inte.

Mellanmodeller som den här har svårt att slå sig fram i Sverige eftersom så många telefoner säljs tillsammans med abonnemang, men M4 Aqua borde bli en perfekt jobbmobil. Modellen har stöd för Android for Work-konceptet, ger en bra användarupplevelse, har ett unikt vattenskyddad i klassen och håller kamreren lugn.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Så blir Net1 under Teracom

I mars införlivades Net1 i Teracom och Maria Sandgren tog över som vd.
Nu avslöjar hon vilken väg företaget sak gå framöver.
– Vi har börjat titta på hur vi framöver kan bygga ut vårt mobilnät, säger hon.

De här samarbetsverktygen använder vi

Under torsdagen gick Telekom idag-konferensen Connect19 av stapeln. Fokus var den digitala arbetsplatsen och collaboration. Men hur ser det ut i verkligheten?
Vi ställde frågan om vilket samarbetsverktyg som användes till konferensdeltagarna.