nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Zyxel lanserar ”design-nätverk”

Enkel installation, kompakta mått och attraktiv design.
Med Multy U är tanken att locak en helt ny målgrupp att skaffa mesh-nätverk.
– Noderna är så snygga att de gärna kan synas i hemmet, säger Luke Harley på Zyxel.

  • Artikel annons 1

Att ha snabbt nätverk med bra täckning är inget man tackar nej till. Men för de som bor i lägenheter med tjocka väggar eller villor där nätverket ska täcka flera våningar – är verkligheten ofta en annan.

– Många vill ha ett snabbt wifi med bra täckning i alla rum, och ett mesh-nätverk är då en bra lösning. För att få fler att upptäcka detta har vi med Multy U valt att prioritera enkelhet och design. Därför är noderna så snygga att de gärna kan synas i hemmet, och installationen är så enkel att det inte ska gå att misslyckas, säger Luke Harley, produktmarknadsansvarig för Multy U på Zyxel. 

 

Multy U består av tre noder som bildar ett trådlöst nätverk som täcker en större yta än vad en vanlig router klarar. Nätverket har ett enda användarnamn och lösenord i alla rum, och det går att flytta sig mellan rummen och automatiskt byta uppkoppling mellan olika noder – utan att det uppstår problem. 

Installationen sker genom en app och denna används sedan för att hantera alla funktioner, som att testa hastigheten på nätverket och för att få support. 

De tre medföljande noderna kan ge täckning till 557 m2, och det går att utvidga nätverket med hjälp av fler noder. Den maximala hastigheten som hanteras är 866 mbps och noderna klarar att koppla upp 128 enheter, vilket innebär att kapaciteten är större än de allra flestas behov.  

– Noderna är ovanligt små och har en stilren design med en keramisk känsla. Den medföljande läderremmen som de kan hängas upp i är en dekorativ detalj som gör noderna klart snyggare än de flesta andra produkter i segmentet, säger Luke Harley på Zyxel.

Rekommenderat pris för Multy U är € 129 för ett paket och € 229 för de som behöver en dubbel uppsättning noder. 

Taggar:

  • Annons 3

Fler nyheter

Bodens datacentersuccé lockar

De lyckade datacenteretableringarna i Boden har lockat finfrämmande. Nu har en delegation från Spanien varit på besök för att försöka lära sig mer.
– Det här visar att Boden är en global spelare, säger kommunalrådet Claes Nordmark.

  • Annons 4

Enghouse-chefen lämnar – startar eget bolag

Enghouse Interactives chef Michael Stubbing lämnar företaget. Efter mer än ett decennium på bygget är det dags för nya utmaningar.
– Det har varit fantastiskt lärorikt och utvecklande, säger han till Telekom idag.

IP Soft:s chatbot prisas i ny studie

”En idealisk lösning med avancerade funktioner”. Så beskrivs IP Softs Amelia i en ny undersökning av chatbotar.
– Vi är hedrade att bli omnämnda som ledare, säger Chetan Dube, vd för företaget.