1 miljard voip-användare 2017

Om fem år kommer antalet personer som ringer gratis via voip-tjänster att ha över en miljard användare. Det spår analyshuset Juniper.

En stor förändring i hur rösttrafik levereras är på gång under de kommande fem åren. Till operatörernas förtret verkar voip-tjänsterna, som Skype, fortsätta att öka. Denna gång är det analysföretaget Juniper Research som förutspår att det kommer finnas mer än en miljard over the top -nvändare som ringer med voip-tjänster år 2017. Det är totalt en av sju mobilabonnenter.

Många som använder sig av tjänsterna idag har ingen avsikt att betala för dem. Därför gäller för aktörerna i branschen att hitta en intäktsmodell som fungerar, enligt Juniper.

Det som tyder på ökning är bland annat förbättring av nätverksteknik, 4g-intåget och ökad konkurrens. I Junipers rapport konstaterar man att leverantörerna på denna marknad blir allt mer sofistikerade i sitt tjänsteutbud och hela tiden försöker hitta nya sätt att tjäna pengar på.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.