10 år sedan Tre öppnade första butiken

Den tredje maj 2003 slog den första Tre-butiken i Sverige upp dörren och vi fick en ny mobiloperatör att välja på. Dragplåstret videotelefoni floppade men kunderna har strömmat till ändå.

När Tre började ta emot kunder för tio år sedan var de ensamma om att kunna erbjuda 3g. Hastigheten i nätet var då ganska blygsam jämfört med vad det i dag presterar men konkurrenter som Telia och Tele2 kunde ännu bara erbjuda 2g och Tre slog på trumman för snabbt internet, tv och videosamtal i mobilen. Även om det kom att krävas ganska många år och ett flertal uppgraderingar av tekniken innan de tjänsterna lyfte på allvar fanns de ändå med redan från början.

I augusti 2003, några månader efter lanseringen av den nya operatören kunde vi rapportera att de skrapat ihop 7 000 kunder varav merparten fanns i Stockholm, Göteborg och Malmö. Det är en abonnentsiffra som stigit betydlig sedan dess. En bit över 1,6 miljoner lär de svenska kunderna ha blivit på tio år. Tre Sverige omsatte förra året drygt 6 miljarder kronor och levererar numera efter ganska många hundår vinst.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.