Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

10 terabit per sekund

Rapport När vi svenskar är som mest aktiva kommer den samlade internettrafiken i riket att nå toppar på svindlande 10 terabit per sekund. Det visar Ciscos prognos fram till 2018.

Senaste upplagan av Ciscorapporten Visual Networking Index visar på en fortsatt brant tillväxtkurva för den svenska datatrafiken på internet. Mellan 2013 och 2018 kommer den samlade datavolymen ha ökat 2,6 gånger spår rapportförfattarna och stämmer siffrorna betyder det att ip-trafiken når 916 petabytes per månad vid rapportens bortre horisont. Fördelat på varje svensk invånare betyder det en månatlig datakonsumtion på 93 gigabyte vilket kan jämföras med 39 gigabyte år 2013.

Under de tider när vi är mest nätaktiva räknar Cisco med att kapacitetsbehovet 2018 uppgår till massiva 10 terabit per sekund.

Video och uppkopplade prylar

Svenskarna förbrukar redan idag betydligt mer datakapacitet än den genomsnittlige världsmedborgaren som först 2018 väntas spränga 30 gigabytes-vallen.

– Internet of Everything, det vill säga att allt fler saker, människor, data och processer kopplas upp mot internet, är en tydlig drivkraft i ökningen av internettrafiken i Sverige, tillsammans med en fortsatt ökning av streamade videotjänster, säger Fredrik Wester, ansvarig för operatörer på Cisco.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter