100 Mbit/s via telejacket

Alcatel-Lucent har en ny lösning för den fiberanslutna fastigheten. Den gör det möjligt för operatörerna att leverera upp till 100 Mbit/s över det befintliga kopparnätet i bostadshus. Det här är en viktig komponent i företagets breda portfölj av dsl- och fiberaccesslösningar och den kompletterar de befintliga lösningarna som normalt placeras i telefoncentraler eller i utomhusskåp.

Med den nya lösningen har operatörerna möjlighet att lägga fiber närmare abonnenten än tidigare och använda vdsl-teknik i fastighetens befintliga kopparnät för att leverera 100 Mbit/s till varje hushåll. Därmed kan triple play med exempelvis flera hd tv-kanaler distribueras.

Portföljen består både av produkter som använder gigabit ethernet, fast ethernet och gpon, samt noder som använder en nätverksarkitektur där externt liggande dslam ser ut som en del av en central dsl-nod. Med denna modell har tjänsteleverantörer upp till 14 gånger färre noder att övervaka och sköta. Det innebär enklare uppgradering av programvara, återanvändning av linjekort och färre system att konfigurera och underhålla.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.