Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Här är alla mobilnyheterna på MWC

MWC Nu är MWC i full gång och nyheterna haglar. 5g, IoT och ”wearables” är bland de hetaste trenderna – men även nya mobiler.
Här är lurarna som har premiärvisats hittills.

Här är alla mobilnyheterna på MWC

Samsung Galaxy S9 och S9 Plus
Nya kameror, den senaste processorn och operativsystemet Android Oreo. När Samsung nu har släppt sin nya S9 och den större S9 Plus är det mycket nytt ombord – men allt är packat i något som få skulle kunna skilja från fjolårsmodellen.

LG V30S med ThinQ

Istället för att hamna i skuggan av Samsungs S9 valde LG att fokusera intelligent – eller i varje fall på artificiell intelligens. Deras toppmodell kommer från och med nu (förutom lite bättre specifikationer) att ha ai-plattformen ThinQ inbyggd. Det innebär bättre integration med tillverkarens övriga smarta prylar.

Nokia 8110 4G

För 19 år sedan var den bananformade Nokialuren i Matrix det häftigaste du kunde ha. I år kommer nostalgiker och de som bara är ute efter bra batteritid att ha ett alternativ. 8110 4G är en uppdaterad version av originalet från 1996, och numera är det färgskärm samt enklare appar. Men enkelheten innebär att telefonen har 20 dagars standby-tid och åtta timmars samtalstid. Därutöver ingår FM-radio, en 2-megapixelskamera, samt – en självklarhet på en Nokia-lur – spelet Snake.

Nokia 8 Sirocco (samt 1, 6 och 7 Plus)

För de som tycker att smartphonefunktioner är ett måste finns det även ett nytt Nokiaalternativ. Siroccon är ett avskalat alternativ som har det nödvändigaste. Skärmen är på 5,5-tum, den är vattentålig, har trippla kameror och under skalet är det Android Oreo som gäller.

På MWC visas även Nokia 6, 7 Plus samt 1 upp. De två första ligger i mellanregistret när det kommer till pris och specifikationer. Den sistnämnda är ett budgetalternativ för de som endast behöver en mobil som kan ta habila foton, tillåter surf samt inte allt för krävande appar.

ZTE Blade V9 och V9 Vita

ZTE trummar på med alternativ till de etablerade toppspelarna. Nya modellerna har skärmar på 5,7- respektive 5,45 tum, åttakärniga processorer och 16- respektive 13-megapixelskamera på baksidan. Om det är tillräckligt för att övertyga kunder om att överge Samsung, Sony och LG återstår att se.

Leagoo S9

Det kommer kanske inte som någon större förvåning att vissa kinesiska företag tar lätt på mönsterskydd. Men på MWC visade Leagoo sin senaste modell kallad S9. En mobil som ser identisk ut med Apples Iphone X, men som delar namn med det fräckaste från Sydkorea.

Vivo Apex

Kinesiska Vivo visade inte upp en färdig produkt, men väl ett intressant koncept. Apex har flera finesser de är tämligen ensamma om. Det första är en ”pop-up selfie-kamera”. Helt enkelt en kamera som skjuts ut från mobilens inre. Skälet till denna avancerade lösning är att skärmen är så stor att det inte längre finns plats för en ansiktsvänd kamera.

Skärmen har även en till spännande finess: dubbel fingeraavtrycksläsning för extra säkerhet.

Övriga

Sony visade XZ2 och XZ2 Compact. Det nya här är lite rundare ”organisk” design samt att man kan spela in video i 4k HDR. Kamerorna är på 19- respektive fem megapixlar och skärmen är på 5,7 tum.

Huawei visade ingen ny lur, istället nöjde man sig med att avslöja att deras stora nyhet kommer i slutet av mars. Samma sak gällde Xiaomi som annars haft starka utmanare i sitt bås på MWC tidigare år. Deras nyhet har ”teasats” på twitter och ska visas inom kort.

I de båda kinesiska tillverkarnas fall kan det vara så att man likt Apple väljer att lansera utanför de stora mässorna för att inte drunkna i konkurrensen.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter