2013 året då Lync pressar operatörerna

Introduktionen av mobil voip i Microsofts uc-plattform Lync kan bli en kalldusch för operatörerna som därmed riskerar att bara få leverera datatjänster till företagen. Det menar analysföretaget Northstream i sin framåtblick på nästa år.

Företagsmobilitet är ett av operatörernas starkaste fästen, ett område där de hittills sluppit konkurrens från uppstickande voip-tjänster. Introduktionen av mobil voip i Lync 2013 ställer det på ända menar analysföretaget Northstream.

När Microsoft och andra spelare på uc-området väljer att gå voip-vägen för att leverera integrerade mobila rösttjänster till företagen utmanar det operatörernas affärsmodeller. De riskerar på det sättet att reduceras till att bara bli leverantörer av dataförbindelser.

För att möta det nya hotet kommer vi enligt Northstream att under 2013 få se varierande åtgärder från operatörerna. Allt för att behålla makten över och relationen till företagskunderna.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.