2013 ett bra år för DGC

Operatörer Siffrorna pekar stabil uppåt för DGC som ökade såväl vinst som omsättning under förra året.
– Vårt bästa år hittills, menar vd Jörgen Qwist.
Affärsområdet telefoni släpar däremot efter i väntan på offentliga kunder.

2013 ett bra år för DGC

DGC:s ägare har alla anledning att vara nöjda med året som gick. Operatörens omsättning växte med hela 20 procent till 498 miljoner kronor, en tillväxt som dessutom skedde organiskt och inte genom uppköp. Samtidigt växte också rörelsemarginalen från 10,3 procent 2012 till 12,5 procent.

– Att vi i förra veckan tilldelades branschpriset ”Årets Operatör 2013” tycker jag summerar året på ett bra sätt. Ibland får man stanna upp och njuta och detta var ett sådant ögonblick för oss på DGC, säger vd Jörgen Qwist som menar att 2013 varit företagets bästa år hittills.

Flera stora affärer på marknaden för nätförbindelser, bland annat den med Svenska Spel, har varit viktiga för den goda utvecklingen. Fortfarande saknas dock det stora lyftet på affärsområdet Telefoni som under det fjärde kvartalet endast nådde ett nollresultat. Den svaga siffran väntas dock ändras under det första kvartalet i år då DGC bland annat rullar ut telefoni till Huddinge Kommun med 4 500 användare. Den affären fördröjdes som så många andra offentliga upphandlingar av överklaganden. I december blev det också slutgiltigt klart att DGC är en av de operatörer som får leverera kommunikation som tjänst till den offentliga sektorn genom Kammarkollegiets ramavtal.

– Nu står vi i startgroparna för att vinna marknadsandelar i offentlig sektor, säger Jörgen Qwist.

Rörelsemarginalen för det fjärde kvartalet var även totalt sett lägre än för helåret vilket förklaras med att DGC till följd av de stora affärerna behövt förstärka både organisation och tekniska system för att klara av att hantera dem.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.