2,2 Gbit/s nya svenska 5g-rekordet

Mobilnät Telia uppger nu att man slagit det svenska rekordet för snabbaste hastighet i ett publikt 5g-nät. Rekordet slogs i centrala Stockholm med en Iphone 12.

2,2 Gbit/s nya svenska 5g-rekordet

Telias 5g-nät finns idag i 22 städer. Mest utbyggt är det än så länge i Stockholm och där uppmätte Telia i förra veckan 2,2 Gbit/s i närheten av Berns vid Norrmalmstorg.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

– Tack vare 3,5 GHz-bandet vi förvärvade i 5g-auktionen kan vi och vår partner Ericsson nu testa vad svenskutvecklad 5g-teknik verkligen går för. Att nå den här hastigheten live i vårt nät är ett helt fantastiskt resultat, inte minst på grund av att det sker med en helt vanlig mobil. Vem som helst med ett 5g-abonnemang från Telia kan med andra ord göra samma sak, säger Staffan Åkesson, nätchef på Telia i ett uttalande.

Iphone 12 är en av 5g-telefonerna på den svenska marknaden, men det finns också ett brett urval av Android-telefoner som hanterar den nya mobilnätsgenerationen.

– Vi har redan sett prov på hur 5G kan bidra till säkrare arbete i gruvor, mer tillgänglig vård och smartare kollektivtrafik. Men vi har bara börjat skrapa på ytan, särskilt vad gäller konsumenttjänster som kommer att underlätta och förbättra vårt liv, i allt från underhållning till uppkopplade hem, fortsätter Staffan Åkesson.

Här kan du läsa mer om Telias 5g-planer:

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.