22 självmord skakar France Telecom

Franska telebolaget France Telecom har problem med personalhälsan. Under bara 1,5 år har 22 personer begått självmord och ytterligare 13 personer har försökt men misslyckats.

22 självmord skakar France Telecom

France Telecom i Frankrike har stora problem med personalhälsan. Hela 22 personer har under det senaste 1,5 åren tagit sitt liv och ytterligare 13 personer har gjort självmordsförsök. Senast var det en 32-årig kvinna som hoppade ut genom fönstret på fjärde våningen efter ett möte. Nu har facket bett regeringen i landet att engagera sig.

Företaget som till 27 procent ägs av staten genomgår omorganisationer och sägs ha hög arbetsbörda som gör att personalen mår dåligt. Arbetsmarknadsministern Xavier Darcos har nu efter det 22a självmordet kallat till möte med företagets chef Didier Lombard.

France Telecom har också själva gjort en rad åtgärder som man hoppas ska hjälpa personalen att må bättre. Bland annat ska de låta personalen träffa en psykolog, öka läkarstyrkan och ge möjligheter till flextid.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.