25 kanaler via 3g

Tre lanserade idag på allvar ett nytt mobil-tv-erbjudande kallat Tremobil-tv via 3g-nätet. Prenumeranter av tjänsten får i dagsläget tillgång till 25 kanaler och fler är på gång.

Bland kanalerna sticker Ohm Shortz och Crime Scene Tv ut, då de endast finns tillgängliga på mobil-tv. Kanalerna TV3, TV6, TV8, Kanal 5, och TV4-nyheterna tillhandahåller program anpassade för mobil-tv för prenumeranter.

I Tremobil-tv ingår även en 24-timmars filmkanal, vilket enligt Tres Skandinavienchef Peder Ramel gör erbjudandet unikt, ingen annan operatör erbjuder detta. Kanalen heter Silver och är en av åtta kanaler som tillhandahåller sina program i ett sjudagars playback-arkiv.

SVT Rapport kommer inom kort finnas i Tremobil-tv, men inte SVTs övriga programutbud. I Danmark däremot, där Tremobil-tv lanserades redan i juni, ingår SVTs kanaler i erbjudandet. Anledningen, enligt Peder Ramel, är bland annat att SVT i Sverige har problem med rättigheter att sända för mobil-tv.

69 kronor i månaden

Mobil-tv-tjänsten kostar 69 kr i månaden och har en uppsägningstid på 30 dagar. Fram till 29 oktober erbjuds tjänsten gratis de tre första månaderna.

Just nu fungerar erbjudandet med Nokia 6120, N73, N95 och E65. Tre räknar med att tjänsten kommer finnas för andra mobiltelefoner från andra tillverkare om ungefär två månader.

Liksom andra operatörer erbjuder Tre strömmad mobil-tv. Huruvida Tre även kommer att satsa på dvb-h, som möjliggör att en mobil-tv-ström sänds till många användare samtidigt, återstår att se.

– Vi väntar och följer utvecklingen. Det beror på vad som händer med dvb-h och 3g-nätet de närmsta två åren, säger Peder Ramel.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.