2,5 miljarder mobilabonnemang i världen

Antalet mobilabonnemang i hela världen ökar kraftigt och i dag passeras 2,5 miljardersgränsen, enligt analysföretaget Wireless Intelligence.

För bara ett år sedan låg antalet mobilabonnemang i världen på cirka 2 miljarder och i dag blir det alltså fler än 2,5 miljarder. Det uppskattar analysföretaget Wireless Intelligence, som är ett samarbete mellan Ovum och GSM association.

Just nu ökar marknaden med drygt 40 miljoner nya mobilabonnemang varje månad, det är den största ökningen någonsin. Det tog mobilindustrin 20 år att nå en miljard abonnemang, tre år att nå två miljarder och det kommer att ta lite mer än två år att passera tre miljarder – den gränsen sprängs enligt Wireless Intelligence i slutet på 2007.

Kina växer mest

Asien står med 41 procent för den största andelen av det totala antalet nya abonnemang i världen, följd av Östeuropa och Latinamerika som gemensamt står för 30 procent av ökningen. Afrika har en andel på tio procent medan marknaderna i Västeuropa, Nordamerika och Mellanöstern delar relativt lika på de resterande 20 procent.

De länder som står för den högsta tillväxtsiffran totalt är Kina och Indien. Endast på den kinesiska marknaden tillkommer varje månad drygt fem miljoner nya abonnemang.

Antalet abonnemang är dock högre än antalet användare, beroende på att en person kan ha flera abonnemang samtidigt och att man finns kvar i operatörernas databas ett tag till efter att man har bytt operatör.

/p>

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.