2,9 enheter i fickan

Har du en smartphone, laptop och en surfplatta? Då hör du till mobilitetssnittet. Enligt en ny undersökning äger vi i snitt 2,9 mobila enheter

It-säkerhetsföretaget Sophos frågade 2 200 användare världen över hur många enheter de bär med sig. Snittet per person är 2,9 mobila enheter. Dessutom sticker Tyskland ut i mobilitettoppen, där är snittet 3,1. Tyskarna bär också mer benägna att ha sin laptop med sig, medan australiensare, amerikanare, britter och kanadensare hellre bär med sig sin mobiltelefon.

Toppar gör så klart smartphone, 85 procent uppger att de har en sådan. Dock varierar plafformen. I just denna undersökningen är det jämt skägg mellan Ios och Android där den sistnämnda kniper förstaplatsen med en halv procentenhet.

Efter mobiltelefonen följer laptop, sedan surfplatta och efter det kommer mp3-spelare och läsplatta.

Inte helt förvånande visar också undersökningen att de flesta är trogna sitt varumärke. Av de som äger en Iphone är till exempel Ipad mest populär som surfplatta.

Toppen på isberget var en svarande som uppgav att hen hade totalt tolv enheter,vilken typ av enheter det var finns dock inte uppgivet.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.