380 miljoner nya mobilanvändare

Antalet nya mobilanvändare i världen kommer att slå nya rekord i år. Enligt en prognos från Informa Telecoms & Media kommer mobilvärlden att utökas med 380 miljoner nya användare, en ökning med 16 procent jämfört med 2004.

Även om marknaden för nya mobilkunder på många håll i världen har mättats märks inte detta av särskilt mycket i prognosen för detta år. På de mer mogna marknaderna har operatörerna hittat nya nischgrupper, som exempelvis barn under 14 år. Dessutom väljer allt fler att teckna sig för ett andra abonnemang. Detta tillsammans med den kraftiga tillväxten på de mer omogna marknaderna gör att tillväxten inte visar några tecken på att avmattas under innevarande år.

Mycket pekar dock på att 2005 blir ett toppår för tillväxten på mobilmarknaden och att den under nästa år mattas av något, bland annat till följd av den ryska marknaden lugnar ned sig.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.