3Com säkrar företagens mobilitet

3Com har nya trådlösa produkter som ska ge företagen säkrare mobilitet. En ökad prestanda gör att det behövs färre accesspunkter i nätet.

3Com säkrar företagens mobilitet

3Com Corporation presenterar förbättrade mobilitetslösningar för mindre, medelstora och stora företag med ett nytt program av professionella trådlösa produkter. De nya produkterna, från accesspunkter till routrar och adaptrar, utlovar företagsanvändarna en möjlighet att arbeta och kommunicera mer effektivt.

Mobilitetslösningarna baseras på den kommande internationella trådlösa standarden 802.11n och ger snabbare överföringshastigheter och högre prestanda. Till exempel kan enheterna behålla en stark anslutning till nätverket på större avstånd från närmaste accesspunkt. Detta ökar användarnas mobilitet, i synnerhet på större lokalytor, exempelvis i lagerlokaler. Dessutom behövs färre accesspunkter i nätet.

Högre säkerhet

– Personalen behöver kommunicera och samarbeta inom hela företaget liksom på distans från till exempel hot spots. Våra nya produkter gör detta enklare än någonsin genom att ge den höga prestanda och säkerhet som tidigare bara funnits i fasta nät, säger Ola Holmberg, Country Manager 3Com Sweden.

De nya produkterna använder de senaste krypteringsteknikerna och stödjer Multipla Service Set Identifiers (SSID) och virtuella trådlösa lokala nätverk. Det gör det möjligt att separera olika grupper av användare från varandra, exempelvis lärare från studenter eller medarbetare från gäster för att skydda organisationens känsliga data.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.