3coms gröna switchar sparar el – och kronor

Hög prestanda trots upp till 50 procent mindre energiförbrukning än konkurrenterna. Det är orsaken till varför nätverksföretaget 3coms switchar som branschens första datacenterprodukter fått utmärkelsen Miercom Certified Green.

Det oberoende testföretaget Miercoms miljöcertifiering gäller modellerna H3c s1258 core switch för datacenter och H3c s5820x top-of-rack-switch.

Båda switcharna drar nytta av den senaste asic-teknologin med låg strömförbrukning, effektiva modulära I/O-komponenter och energibesparande funktioner som kan konfigureras via övervakning. Sammantaget gör detta att duon förbrukar mindre än hälften så mycket kraft som genomsnittliga 10 gigabit ethernet-lösningar.

– Jag vill gratulera 3com till att bli det första nätverksföretag som får en utmärkelse för sin utveckling av gröna switchar för datacenter. Vi är stolta över att uppmärksamma föregångare i branschen som tar miljömedvetenheten längre och gör att företagare kan öka effektiviteten i sina datacentra år 2010 och in i framtiden, säger Rob Smithers, vd på Miercom.

Miercoms rapport framhåller även H3c:s innovation; intelligent resilient framework, som låter kunderna förenkla och trycka ihop nätverksarkitekturen till två nivåer istället för tre. Det ger färre diskreta plattformar och nätverksskikt, vilket i sin tur minskar kraven på kraft och kylning ytterligare.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter