3g anses svårt att använda

Enligt resultat av en undersökning i Storbrittanien hotas 3g-marknaden av att användare tycker att tjänsterna är krångliga. Många tvekar alltså att byta till 3g.

Efter misslyckandet med wap finns det en viss oro bland operatörerna att samma öde ska drabba 3g-marknaden. Undersökningen som förstärker farhågorna är utförd av brittiska Yougov och innefattade 2 000 användare.

Endast 41 procent trodde att 3g-tjänsterna skulle vara lätta att använda och det var bara fyra procent som hade planerat att byta till 3g än så länge. Det fanns också skillnad mellan könen i inställning till den nya tekniken. Bland männen ansåg 48 procent att de skulle anse 3g lätt att använda. För kvinnor var motsvarande siffra 35 procent.

Ett resultat som kan vara till nytta för operatörerna är att 53 procent av åldersgruppen 18 till 29 tror att självservice-tjänster på nätet skulle underlätta 3g-användningen. Bland dessa tjänster räknas bland annat instruktioner till hur man kommer igång med nya tjänster och hjälp att förstå räkningarna. Kanske kan det vara sättet att säkra framtiden för 3g.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.