3g i datorn ger mersmak

Bärbart ger mersmak. Det visar en undersökning gjord av Fujitsu Siemens Computers och TNS/Infratest. 68 procent av dem som har 3g-uppkoppling direkt i datorn vill inte vara utan.

De senaste åren har mobilitet blivit en allt viktigare faktor för företag när det gäller val av hårdvara. Undersökningen, som genomförts av Fujitsu Siemens Computers och TNS/Infratest, visar att 64 procent av Europas företag idag har en strategi för mobila lösningar vilket är en markant ökning sedan 2005 då motsvarande siffra bara var 42 procent.

Trådlös uppkoppling i form av wlan har för många varit nyckeln till denna bärbara revolution, men undersökningen visar tydligt att det är möjligheten till mobil uppkoppling (3g/turbo-3g) som nu driver utvecklingen framåt. Hela 60 procent av de tillfrågade företagen anser att inbyggt mobilt bredband är en viktig faktor i valet av nya datorer. Och det ger mersmak. 68 procent av dem som redan använder sig av dessa lösningar kan inte tänka sig att vara utan dem i framtiden

Inte en ledningsförmån

Enligt undersökningen är stora företag fortfarande de största användarna av mobil utrustning. Detta gäller även för inbyggda funktioner för mobil uppkoppling som redan används hos över hälften av företagen som har mer än 100 anställda. Undersökningen visar dock att medelstora företag är på väg att komma ikapp. Mobila lösningar är heller inte längre en förmån för företagsledningen – över 70 procent av de tillfrågade företagen använder mobila lösningar för alla delar i verksamheten, såsom forskning, administration, finans och sälj-/marknadsavdelningar för att öka effektiviteten.

– Undersökningen är intressant eftersom den visar exakt vilka faktorer som spelar roll när ett företag väljer ut nya bärbara datorer. Den mobila utvecklingen med fasta prisplaner för datortrafik ökar intresset ytterligare. Det mobila kontoret börjar på allvar gå från pappersprodukt till en verklighet för allt fler, säger Carl Johan Bernadotte, försäljningsdirektör på Fujitsu Siemens Computers Sverige.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.