3g-router ger turbo till maskiner

Induos robusta turbo 3g-router UR5i v2 lovar hastigheter på upp till 21 Mbit/s för krävande applikationer inom automation, industri och säkerhet.

3g-router ger turbo till maskiner

Namnet UR5i v2 må vara lagom spännande. Men så tillhör det också en robust tingest avsedd att garantera kontinuerlig drift i verksamhetskritiska system.

Routern bygger på hspa+ teknik, vilken lovar ge upp till 21,1 Mbit/s i upplänk- och 5,6 Mbit/s i nedlänkshastighet. Med en täckning som sträcker sig över åtta frekvensband på gsm- och 3g-banden ska den fungera för 3g på såväl 900 som 2100 MHz och har fallback till 3g, edge eller gprs beroende på tillgängligt nät.

Öppen för förändring

Bland befintliga funktioner finns exempelvis möjlighet att ställa in routern till att skicka sms vid störningar i nätet eller spänningsmatning. Men då enheten är byggd på Linux kan den som vill även lägga till egna applikationer.

UR5i v2 finns att beställa med plast- eller aluminiumkapsling och kan utrustas med extraportar beroende på användarens behov. Enheten finns i två modeller, basic eller full, där fullversionen har fler extraportar, samt dubbla simkortsplatser.

Koll på driften

Samtidigt som UR5i v2 lanserar Induo även R-SeeNet, en övervakningsmjukvara som ger möjlighet att driftövervaka routrar tillverkade av Conel. Inte enbart nya modeller, utan även merparten av de äldre.

R-SeeNet lovar tillgång till data för varje router och mäter signalstyrka, mobilnätets tillgänglighet, antal tappade paket och 3g-nätets latens. All data kan sedan exporteras i csv-format.

Mjukvaran finns i olika versioner och lär vara helt kostnadsfri för mindre system.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.