3g-router med redundans

En 3g-router som använder både hsdpa och cdma med automatisk failover lovar bra redundans när det är viktigt att hålla anslutningen vid liv.

3g-router med redundans

I Sverige dominerar hsdpa-nätet när det gäller 3g-telekommunikation, medan cdma som är betydligt vanligare utomlands här endast används av operatören Net1.

Nu meddelar återförsäljaren Induo att de börjat sälja en 3g-router som använder bägge dessa tekniker för att nå betydligt högre tillförlitlighet, lämpligt för de som absolut inte vill att anslutningen till omvärlden ska gå ner.

Ucr11 v2-routern klarar upp till 3,6 megabit per sekund nedströms med hsdpa på 900 och 2100 megahertzbanden. Fallback stöds även till edge och gprs. Cdma-nätet klarar 3,1 megabit per sekund nedströms på 450 megahertzbandet och routern stödjer Rev-B.

Routern kör Linux som operativsystem och kan anpassas av både användare och tillverkare. Den metallinkapslade enheten kan monteras på din-skena och har förutom ethernet och usb-port även utrymme för exta portar som tillval.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.