3g-telefonen med dubbla sim-kort snart här

Dubbelt upp i Verzio Duplii 2.0 Duosim lovar tillverkaren Verzio som inkluderat två uppsättningar radiodelar i en och samma telefon för användning av två abonnenang samtidigt. Som bonus stöds också 3g.

3g-telefonen med
dubbla sim-kort snart här

Normen för mobiltelefoner idag brukar vara att de har plats för ett sim-kort och därmed också endast ett abonnemang. Verzio Duplii 2.0 Duosim bryter mot detta med plats för två sim-kort och möjlighet att köra båda abonnemangen samtidigt tack vare dubbel uppsättning radiodelar. Det senare är en ovanlig egenskap bland mobiler, där de telefoner som stödjer två sim-kort endast brukar klara av att köra ett abonnemang åt gången.

Får svenskt språkstöd

Tillverkaren Verzio har i första hand riktat sin produkt mot den asiatiska marknaden, men genom samarbete med det danska företaget Kvikfix ska en nordisk version inte vara långt bort, rapporterar sajten mobil.se. I ett pressutlåtande skriver Kvikfix att vi kan förvänta oss språkstöd för svenska, danska och norska inom fyra veckor.

Klarar 3g

Utöver den kanske mest intressanta möjligheten att köra dubbla abonnemang finns också stöd för datatrafik via 3g, något som är ovanligt för telefoner som först utvecklats för Kina och Asien där 3g-tekniken inte slagit igenom lika väl som här.

Annat trevligt är stöd för e-post, sms, mms, inbyggd radio, minneskortplats för Micro sd och en kamera med upplösningen 2-megapixel. Skärmen är på 2,2 tum och klara att visa 263 000 färger i upplösningen 240 gånger 320 bildpunkter.

När det gäller anslutning till headset, som också stöds, får man dock vara beredd på att komplettera med en adapter då telefonen använder anslutningsstandarden 2,5 millimeter. Det vanliga i Europa och Sverige är att anslutningarna har måttet 3,5 millimeter.

Pris och tillgänglighet för den svenska marknaden är ännu inte fastställt.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.