3g viktigt för företagen

Ledande befattningshavare bedömer att 3g-teknologin kommer att slå igenom under det kommande året. Det visar en brittisk undersökning där 500 chefer runt om i världen intervjuats. Var femte chef anser också att mobil och trådlös teknik har blivit ett oumbärligt hjälpmedel.

  Årets upplaga av tidningen the Economists internationella chefsundersökning visar att 77 procent av cheferna, jämfört med 58 procent i förra årets undersökning framhåller informationsspridning som den viktigaste organisatoriska förändringen som företaget står inför. Dagens it-hjälpmedel, särskilt internet, mobila system och it-baserat beslutsstöd, är nyckeln till att driva igenom företaget strategiska prioriteringar.

3g viktig roll

Här har 3g-teknologin en viktig roll, och undersökningen visar att de intervjuade befattningshavarna tror att 3G teknologin kommer att slå igenom på allvar under 2005. Utbyggnaden av billiga och snabba bredbandlösningar förväntas också ge en ny generation av tjänster inom internet och nöje. Förändringen av arbetsplatsen drivs av bärbara datorer och annan teknologi som handlar om att distribuera kunskap och information genom komplexa mobila nätverk.

Oumbärligt hjälpmedel

Mobil och trådlös teknik har blivit ett oumbärligt hjälpmedel för 20 procent av cheferna. Inte helt förvånande är internet avgörande för 45 procent av företagen som deltog i undersökningen. I en separat undersökning utförd av Economist Intelligence Unit föreslås att voice over ip, en teknik som möjliggör överföring av data och tal via internet, också kommer att hjälpa företag att rationalisera sina kommunikationslösningar de närmaste tre åren.

Undersökningen, som bygger på intervjuer med 500 chefer inom olika branscher världen över, har genomförts av den brittiska tidningen the Economists researchavdelning och sponsrats av Dimension Data.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.