3GIS-order till Nokia

Nokia har skrivit ett avtal med 3G Infrastructure Services (3GIS) om fortsatt utbyggnad av operatörens wcdma 3g-nät för att kunna erbjuda förbättrad täckning och kapacitet över landet. 3GIS nät planeras täcka ungefär 70 procent av den svenska befolkningen. Nokia är den enda leverantören till nätet.

Förutom nätverksutrustning tillhandahåller Nokia också en rad olika tjänster såsom implementeringstjänster, projektledning av utbyggnaden och driftstjänster som mjukvaruunderhåll, Help Desk, beredskapstjänster, hårdvarutjänster och hantering av reservdelar.

3G Infrastructure Services är ett bolag grundat av telekomoperatörerna Hi3G Access och Vodafone Sverige för att göra det möjligt att dela nätverksinfrastruktur vid utbyggnaden av 3g umts nät i Sverige. 3G Infrastructure Services kommer att bygga och driva ett nät som täcker 70 procent av den svenska befolkningen. Hi3G Access och Vodafone Sverige äger lika delar i bolaget. Båda parterna har tilldelats 3g-licenser av Post- och telestyrelsen.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.