4 saker som wifi 7 förändrar för företag

Nätverk Wifi-världen har nyss kommit till wifi 6 och 6e, men redan nu har man börjat ta fram produkter för nästa generation. Qualqomms Rahul Patel har hittat fyra sätt som wifi 7 kommer att förändra företagens förutsättningar.

4 saker som wifi 7 förändrar för företag

Wifi 7 är den kommande wifi-generationen som lovar bättre svarstider och större möjligheter till säker uppkoppling. Den stora förklaringen till förbättringen är att man kommer använda en större del av 6 Ghz-bandet, där wifi 6e redan börjat använda de frekvenserna.

– Wifi 7 är mycket snabbare än vad alla tror, säger där Rahul Patel, ansvarig för Connectivity and Networking på Qualcomm.

Planen är att gå från 160 Mhz till 320 Mhz – en fördubbling – av utrymmet. Telekom idag besökte Wifi World Congress Europé där Rahul Patel berättar om den kommande generationen där produkter kommer att komma ut på marknaden redan nästa år. Det är minst ett år innan det blir klart med standarden för wifi 7.

Rahul Patel har valt ut fyra sätt wifi 7 kommer att förändra för företagen:

* Nya förutsättningar på kontoret.

– Molnets utbredning kommer att fortsätta och generera mer data, vilket ställer mer krav på hastighet för en bra användarupplevelse. Dessutom räknar vi med att de anställda kommer att vara mer rörliga på kontoret och wifi 7 kommer att klara av roaming mellan enheter bättre, säger Rahul Patel.

* Nya förutsättningar på hemmakontoret.

– Snart är vi där att varje anställds hem kommer att behöva hanteras av företaget. På Qualcomm har vi mellan 40000 och 42000 anställda och behöver då hantera lika många virtuella arbetsplatser, säger han.

Det öppnar för nya teknik-lösningar som fixed wireless access, så kallad FWA.

* Nya förutsättningar för verktygen som mobilen och datorn när mer realtids-collaboration ska hanteras.

* Öppnar för acceleration av vr/ar på riktigt.

– Jag tror på en tid rätt snart när ar och vr är verklighet i arbetsmiljöer och förmodligen även i hemmet. Det kommer att krävas applikationer, men det är på gång. Det finns en enorm potential för utbildningssektorn till exempel. Det blir en helt annan upplevelse.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.