42Networks box får genombrott i Holland

Svenska 42Networks har fått en order på 22 000 hemenheter för bredbandstelefoni av en kund i Holland.
– Omfattningen på den order vi har fått kan jämföras med det totala antalet abonnenter på bredbandstelefoni i Sverige, som vid halvårskiftet 2004 var cirka 50 000, säger Henrik Scharp, vd på 42Networks.

De så kallade drg-enheterna, digital residental gateway, ska levereras under det här året. 42Networks har inte angett vilken operatör som är köparen, men affären har gjorts tillsammans med svenska Packetfront som är systemleverantör.

– Vi är väldigt stolta över en order av denna storleksklass, eftersom vi ser det som en bekräftelse av vår strategi att nå marknaden för bredbandstelefoni i Europa, säger Henrik Scharp, vd på 42Networks.

En drg-enhet gör det möjligt för slutanvändaren, i detta fall enskilda hushåll, att nyttja vanliga telefoner för att ringa samtal över ett bredbandsnät och samtidigt koppla upp sig mot andra bredbandstjänster som internet eller TV- och filmtjänster över nätet.

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.