42Networks box får genombrott i Holland

Svenska 42Networks har fått en order på 22 000 hemenheter för bredbandstelefoni av en kund i Holland.
– Omfattningen på den order vi har fått kan jämföras med det totala antalet abonnenter på bredbandstelefoni i Sverige, som vid halvårskiftet 2004 var cirka 50 000, säger Henrik Scharp, vd på 42Networks.

De så kallade drg-enheterna, digital residental gateway, ska levereras under det här året. 42Networks har inte angett vilken operatör som är köparen, men affären har gjorts tillsammans med svenska Packetfront som är systemleverantör.

– Vi är väldigt stolta över en order av denna storleksklass, eftersom vi ser det som en bekräftelse av vår strategi att nå marknaden för bredbandstelefoni i Europa, säger Henrik Scharp, vd på 42Networks.

En drg-enhet gör det möjligt för slutanvändaren, i detta fall enskilda hushåll, att nyttja vanliga telefoner för att ringa samtal över ett bredbandsnät och samtidigt koppla upp sig mot andra bredbandstjänster som internet eller TV- och filmtjänster över nätet.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.