4g-ingenjörer nominerade till innovatörernas Oscar

Utmärkelser Ericsson står för runt en fjärdedel av patenten kopplade till lte-standarden. Den grupp av ingenjörer som ligger bakom landvinningarna har nominerats till det som brukar beskrivas som innovatörernas Oscar, European Inventor Award 2014.

4g-ingenjörer nominerade till innovatörernas Oscar

European Patent Office listar en rad företag som viktiga när de tecknar bakgrunden till dagens boom för lte, i vardagligt tal 4g. Det är Qualcomm, dåvarande Nokia Siemens Networks och Alcatel-Lucent. Men Ericsson lyfts fram som den i sammanhanget viktigaste och mest inflytelserika aktören.

Ericsson räknar med att stå för omkring 25 procent av de essentiella patenten kopplade till lte-standarden. Det ger företaget en position i absolut framkant – inom tekniken generellt men också ifråga om immateriella tillgångar. Bilden bekräftas av analysföretaget Gartner, som 2013 för fjärde året i rad, placerade Ericsson som marknadsledare i sin ”Magic Quadrant for LTE Infrastructure”.

Den 17 juni visar det sig om Muhammad Kazmi, Stefan Parkvall och deras kollegor får ta emot pris i Berlin.
Den 17 juni visar det sig om Muhammad Kazmi, Stefan Parkvall och deras kollegor får ta emot pris i Berlin.

Därför har en grupp ingenjörer på Ericsson nominerats till innovatörernas Oscars, som ska delas ut i berlin den 17 juni. Det är Stefan Parkvall, Erik Dahlman, Muhammad Kazmi, Robert Baldemair, George Jöngren, Henning Wiemann, Johan Torsner och Magnus Stattin.

– Lte-standarden är ett utmärkt exempel på hur teknisk innovation ofta består av ett flertal olika patent. Men här blir det också tydligt hur inte bara ingenjörer utan också företag hittar vägar att kombinera sina framsteg i en gemensam industristandard, som sedan på rimliga villkor görs tillgänglig för marknadens alla spelare. Vi nominerar ingenjörerna vid Ericsson till European Inventor Award 2014 för deras utomordentligt viktiga bidrag till lte-teknologin, säger Benoît Battistelli, chef för den europeiska patentorganisationen EPO.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!