4g intar skärgården

Telia fortsätter utbyggnaden av 4g-nätet. Nu har turen kommit till tolv nya skärgårdsorter, både på väst- och östkusten.

4g intar skärgården

De senast tillkomna skärgårdsorterna på västkusten är Asperö, Brännö, Fotö, Rörö och Öckerö. Också på östkusten växer 4g-nätet där boende på Muskö, utöver redan befintliga ställen i Stockholms skärgård, nu får tillgång till det snabbare mobila bredbandet. Övriga nya 4g-orter är Björlanda, Bålsta, Nolvik, Skoghall, Torslanda och Tumlehed.

– Oavsett var man befinner sig har det blivit allt viktigare för våra kunder att kunna göra mer när de är mobilt uppkopplade. Vi ser också att våra kunder i allt högre utsträckning använder fler uppkopplade prylar samtidigt till sitt mobila bredband, vilket underlättas med en snabb 4g-uppkoppling, säger Ulrika Steg, chef för Mobilitetstjänster på Telia.

Användningen av bandbreddskrävande tjänster spås öka rejält, likaså antalet uppkopplade maskiner och prylar. Enligt en ny Telia Trends-undersökning tror nästan 40 procent att de kommer ha mellan sex och tio uppkopplade prylar i sitt hem om fem år.

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.