4g-modemet för fyra frekvensband

Ett nytt modem från Option klarar fyra olika frekvensband för lte-näten, med fokus på de frekvenser som används i Europa och Asien.

4g-modemet för fyra frekvensband

Antalet frekvensband som används för de mobila lte-näten är många, vilket gör det svårt att skapa ett modem som fungerar på en global marknad.

Beemo är ett nytt modem från Option som släpps inom kort väntas dock fungera på fyra frekvensband som främst används i Europa men också i Asien och Mellanöstern. Banden som stöds är 800 MHz, 900 MHz, 1800 MHz och 2600 MHz. Det innebär att Option väljer bort 700 MHz som är vanligast för lte i USA.

Just stödet för 900 MHz är intressant eftersom det bandet inte används på många håll ännu. Dock används det i Sverige av Telenor och Tele2 för att ta lte till landsbygden och bandet väntas även börja användas i Mellanöstern i kombination med 1800 MHz.

Utan lte-täckning används 3g-nätet och hastigheter upp till 42 Mbit/s med dc-hspa+.

Modemet har även utrustats med en antennanslutning för att vid behov kunna förbättra signalen med en extern antenn. Beemo kommer inom kort att erbjudas genom ett antal ännu inte utannonserade operatörer.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.