4g nästa för hemtelefonen

Telenor blir först ut av operatörerna att erbjuda tut i vanliga telefonluren via 4g-nätet.

4g nästa för hemtelefonen

Det nya erbjudandet är en fortsättning på operatörens satsning med 4g som alternativ till adsl för bredband hemma. Nu är det inte så att Telenor använder den volte-tekniken som vi framöver kommer att få se i mobiltelefoner utan en traditionell ip-telefonitjänst som levereras med hjälp av den 4g-router från D-link som Telenor har i sortimentet.

Routern har en inbyggd ata-box och genom att koppla den till det första jacket i hushållet fungerar de befintliga telefonerna som vanligt.

– Vi ser främst att de familjer som idag är helt hänvisade till adsl-uppkopplingar har fått upp ögonen för Portabelt Bredband som alternativ. Många vill ha kvar sin fasta telefoni men betalar höga månadskostnader för denna. Därför tar vi nästa steg genom att erbjuda även hemtelefoni via 4g-routern. Det innebär att fler kan få en helhetslösning för fast telefoni och bredband samtidigt som de kan spara hundralappar varje månad, säger Jonas Lindström, marknadschef Mobile, Telenor Sverige.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.