5 mobilitetstrender för företaget

Mobilt Mobilitet är högprioriterat även 2015 menar Ovum och delar med sig av fem trender för förbättrad företagsmobilitet.

5 mobilitetstrender för företaget

Slutet på året brukar innebära analyser för kommande år. I veckan släppte analyshuset Ovum sin 2015 Enterprise Mobility Report där de pekar ut mobilitet som stekhett även år 2015.

– Det är dags för it-avdelningen att bli mer proaktiva med sina mobila strategier. Arbete på devicer, vare sig den är företagägd eller privat, kan fungera mycket bra med de rätta verktygen. Återförsäljare och leverantörer måste öka utbudet av tjänster och funktioner för att möta de växande kraven på anpassade lösningar, säger Richard Absalom, senior analytiker på Ovum.

Analyshuset menar att konsumetifieringen i allt snabbare takt driver på företagsmobiliteten där de har identifierat fem nyckeltrender som kommer ha stort inflytande på mobiliteten hos företagen under kommande år:

Mismatch mellan avdelningar

Antalet personer som tar med sina egna devicer till företaget ökar, och dessutom mycket snabbare än it-avdelningen hinner hantera dem. Detta skapar en mobil mismatch mellan de anställda och arbetsgivaren/it-avdelningen.

Formellt är det nya svart

Allt fler företag kommer gå från att ha en informell policy för byod till en formell. Mognadsgraden har ökat och supportmodeller för att få byod växer. I de företag som har hög säkerhetsnivå tror Obum dock tvärtom, att företagsmobiler blir vanliga och restriktioner mot byod införs.

Emm blir strategi

Fler företag kommer ta ett bredare grepp kring emm och inkorporera dem i sina övergripande arbetsplats-strategier. Det slutliga målet för it-avdelningen måste vara att ge medarbetarna tillgång till data och verktyg var de än befinner sig, och på vilken enhet de än önskar använda.

Chefer trycker på mer

Det är inte bara de ”vanliga” användarna som vill ha tillgång till dokument på sina smarta telefoner. Nu sätter mellancheferna hårt mot hårt och de kommer under året få ett ökat inflytande på vilka tjänster som köps och hur de implementeras.

Leverantörer på tå

Mobilitet är inte längre bara något som de riktigt stora bolagen tar till sig. De små och mellanstora företagen är också där vilket kräver att leverantörerna är på tårna och kan leverera en mer mobil-centrerad paketering. Här följer också en lång krav på övriga av kringtjänster som leverantörerna måste vara redo att leverera.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.