Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Trots vinsterna – få företag automatiserar sina tester

Automation Dyrt, långsamt och ineffektivt. När det kommer till tester av appar och kod förlitar sig många på manuellt arbete – detta trots risker för säkerhetsbrister och sämre användarupplevelse.

Trots vinsterna – få företag automatiserar sina tester

Det är i en global undersökning som it-bolaget Compuware tittat på hur amerikanska och europeiska it-chefer testar applikationer och koder på sin stordator. Och resultatet visar att det finns ett enormt behov av automatiserade tester – men att merparten av företagen fortfarande använder manuellt arbete för detta.

I studien säger 77 procent av utvecklingscheferna anser att det är allt svårare att kombinera ökad kvalitet med effektivitet samt behovet av att snabbare få ut produkter. Och hela 80 procent säger att det är oundvikligt att brister och ”dålig kod” kommer att leta sig in i produkterna om de inte kan automatisera fler testscenarion. Samtidigt som varannan it-chef oroar sig för att det pressade schemat medför risker för att släppa produkter med säkerhetsbrister.

Vidare säger 85 procent att det blir allt svårare att hinna med innovationstakten och kraven på utveckling utan att kompromissa med kvaliteten. Samtidigt så uppger nästan alla (92 procent) att det i dag går åt mycket mer tid på att testa kod än någonsin tidigare.

Men trots detta, att automation skulle vara det enskilt bästa sättet att få högre kvalitet på kod och appar, så är det endast sju procent som använder sig av det för att genomföra tester.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter