Rapport: 2,5 miljarder 5g-röstanvändare om fyra år

5g När utbyggnaden av 5g-näten tar ny fart ser Juniper Research möjligheter för operatörerna att utveckla nya tjänster.

Rapport: 2,5 miljarder 5g-röstanvändare om fyra år

Analysföretaget Juniper Research förutspår en kraftig tillväxt för rösttjänster via 5g de kommande åren. Dagens 290 miljoner användare väntas öka till 2,5 miljarder fram till 2026 globalt sett.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Den anmärkningsvärda tillväxten på 780 procent möjliggörs av att utbyggnaden av 5g-näten tagit ny fart efter den inbromsning som skedde under coronapandemin.

I rapporten Mobile Voice Strategies: Future Monetisation Opportunities & Market Forecasts 2022-2026 uppmanar man operatörer att kapitalisera på den snabba tillväxten av användare genom att skapa nya rösttjänster inom områden som intelligent vidarekoppling av samtal och ai-baserade IVR-tjänster (interactive voice response).

Man lyfter framförallt fram interaktiva samtal som ett område som operatörerna bör satsa på eftersom 5g öppnar helt nya möjligheter jämfört med 4g. Interaktiva samtal innebär att båda parterna i ett samtal kan interagera kring innehåll som webbsidor, bilder och video utan att behöva öppna en särskilt app.

Trots den snabba ökningen av röstanvändning över 5g tror Juniper att operatörernas intäkter från rösttjänster kommer att krympa med 16 procent under de kommande fyra åren, detta eftersom användningen av tredjepartsappar för röstkommunikation väntas växa.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.