Storbritanniens målsättning: 5g stand alone i hela landet 2030

5g Regeringens nya strategi för trådlös infrastruktur slår samtidigt fast att 95 procent av befolkningen ska ha tillgång till 4g-uppkoppling om sju år.

Storbritanniens målsättning: 5g stand alone i hela landet 2030

Många europeiska länder har halkat efter med utbyggnaden av 5g-nätverk, inte minst när det kommer till de så kallade 5g stand alone-nätverk som inte förlitar sig på befintlig 4g-teknik i core-nätverken.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Nu har Storbritanniens regering presenterat en ny strategisk plan för trådlös infrastruktur som bland annat innehåller målsättningen att ha 5g stand alone-nätverk på plats i alla befolkade delar av landet senast 2030.

Enligt Fierce Wireless är det än så länge endast operatören Vodafone som har kommit igång med 5g stand alone-nätverk i Storbriannien.

Planen slår också fast att 95 procent av landets befolkning ska ha tillgång till 4g-uppkoppling 2030 samt säkerställer en investering på 40 miljoner pund i utvecklingen av innovativa 5g-tjänster för företag och offentlig sektor.

Storbritanniens nya strategi för trådlös infrastuktur innehåller också en satsning på 6g, nästa generations mobilnätverk. Man avsätter inledningsvis en summa på 100 miljoner pund för att säkerställa fortsatt utveckling av 6g-tekniken.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.