Tre procent av alla mobilabonnemang använder 5g

5g Nya siffror från PTS visar på kraftig tillväxt i svenska 5g-nät. Men än så länge utgör de en mycket liten andel av den totala datatrafiken.

Tre procent av alla mobilabonnemang använder 5g

Det kommer förmodligen inte som någon överraskning att datatrafik och samtalstrafik i de svenska mobilnäten fortsätter att öka i rask takt.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

PTS senaste rapport om den svenska telekommarknaden visar att datatrafiken i mobilnäten ökade med 33 procent under första halvåret 2021. Under samma period ökade antalet trafikminuter i mobilnäten med omkring sju procent.

Tre procent av abonnemangen är 5g

Enligt PTS ökar användningen av 5g-näten snabbt, men de utgör fortfarande en mycket liten andel av den totala datatrafiken. Antalet abonnemang med tillgång till 5g uppgår till 386 000, vilket är tre procent av det totala antalet mobilabonnemang i Sverige.

Antalet automatiska sms, det vill säga från applikation till person eller från maskin till maskin, uppvisar stark tillväxt. Volymen sms mellan maskiner och datorsystem, M2M, ökade med 83 procent under första halvåret.

Här kan du läsa hela PTS-rapporten.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.