5x5x5 Microsofts mobila modell

Smartphone Microsoft lanserar Lumia 535 med hjälp av en matematisk gimmick. 5x5x5 betyder fem förladdade Microsoft-tjänster, selfiekamera på fem megapixel och en fem tum stor skärm.

5x5x5 Microsofts mobila modell

Microsoft Lumia 535 finns i två varianter, en med dual sim, och är laddad med Windows Phone 8.1. Den börjar säljas på utvalda marknader i november och kommer senare att finnas till försäljning över hela världen. Det rekommenderade återförsäljarpriset ska ligga på 110 exklusive moms och subventioner. Besked om säljstart i Sverige kommer senare.

– Lumia 535 är försedd med vårt 5x5x5-koncept. Innovationer ska vara tillgängliga för alla och detta förverkligar vi genom att förena de allra främsta Microsoft-tjänsterna, utan kostnad och förinstallerade, den främre kameran med vidvinkel och fem megapixels upplösning, och den rymliga femtums qhd-skärmen – allt till ett attraktivt pris, säger Jo Harlow som är globalt ansvarig för telefoner vid Microsoft.

Det är de här Microsoft-tjänsterna det handlar om:

  • Inbyggd Skype-integration som gör det möjligt att växla smidigt mellan röst- och videosamtal.
  • Office-sviten för att läsa, redigera och dela Word-, Excel- och Powerpoint-dokument och Onenote-filer.
  • Kostnadsfri molnlagring på 15 GB med Onedrive.
  • Den virtuella assistenten Cortana.
  • Outlook för mejlen.

Lumia 535 finns i inte mindre än sex olika färger.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.