6g-tekniken får en ny logotyp

6g Standardiseringsorganisationen 3GPP har tagit nästa steg i 6g-utvecklingen.

6g-tekniken får en ny logotyp

Det återstår många år innan 6g-tekniken kommer att tas i skarp drift i mobila nätverk, men nu har åtminstone standardiseringsorganisationen 3GPP presenterat den nya logotypen för nästa generations mobila nätverk.

Det är den så kallade project coordination group inom 3GPP som har tagit fram den nya logotypen och enligt 3GPP är detta “nästa steg i förberedelserna inför nästa generations mobilsystem”.

I december förra året meddelade ett antal partnerorganisationer till 3GPP, från olika delar av världen, att man har för avsikt att samarbeta kring 6g-utvecklingen. Bland dessa organisationer finns japanska ARIB, kinesiska CCSA, europeiska ETSI och nordamerikanska ATIS.

Arbetet med att ta fram specifikationer för 6g-tekniken väntas ta flera år i anspråk och de organisationer som deltar i samarbetet har som målsättning att ta fram en road map som ska hjälpa telekomföretag att ta fram produkter och tjänster som baseras på 6g-tekniken.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.