700 000 vill över till 4g

Intresset för att byta till 4g är stort visar en ny undersökning som Sifo gjort på uppdrag av Tele2. 700 000 svenskar räknar med att byta till de snabbare näten inom bara 12 månader.

Utbyggnaden av 4g rullar på i ett både stadigt och högt tempo hos alla de aktuella operatörerna. Det göra att intresset för att komma åt de snabbare näten nu växer kraftigt. När Sifo på uppdrag av Tele2 nyligen frågade drygt 1 000 svenskar mellan 15 och 79 år om de tänker byta till 4g under de kommande 12 månaderna svarade hela 9 procent ja. Omräknat till hela den svenska befolkningen i samma ålder betyder det 700 000 nya 4g användare. Något fler, 10 procent, svarade att de redan använde 4g. Med andra ord kan antalet 4g-användare nästan komma att dubbleras inom ett år.

Men trots att det snabbare nätet kommer allra bäst till sin rätt som mobilt bredband är det i telefonen som de flesta tror sig komma att använda 4g. 67 procent av de som planerar en övergång räknar med att skaffa en 4g-telefon medan bara 17 procent siktar på en lösning för 4g till datorn.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!