9 av 10 företag har teknikproblem vid videokonferenser

Telefoni Anslutningsproblem, lagg och taskig kvalitet. I en ny studie från Forrester Research framgår det att tekniken plågar många videokonferenser.

9 av 10 företag har teknikproblem vid videokonferenser

I ett allt mer decentraliserat och mobilt arbete krävs det bra verktyg för att lösa kommunikationen. Men även om det i dag finns massa alternativ – är de inte helt problemfria.

Undersökningsinstitutet Forrester Research har gjort en global studie där man försökt kartlägga hur företag använder sig av videomöten, och vilka utmaningar som finns kring detta.

I undersökningen framgår det tydligt att behovet av videokonferenser har ökat enormt de senaste två åren. 74 procent av de svarande säger att de i allt högre grad använder sig av tekniken. Och ökningen innebär även att det i dag finns massvis med lösningar för videokonferenser. Men även om utbudet är stort – innebär det inte att det blir enklare för slutanvändarna.

– För att kunna skapa interaktion och samarbeten mellan medarbetare, samt för att effektivisera mötesupplevelsen, behövs enkla och konsekventa lösningar. Men i studien uppger så många som 96 procent att de har stora utmaningar vad det gäller hantering av videokonferenser, säger Paul Clark, Europachef på Plantronics. 

Det är tydligt att tekniken måste förenklas och Forrester Research skriver att man i studien kom fram till att 84 procent använder två eller fler molnbaserade lösningar för videokonferenser – samt att 78 procent har två eller fler enheter för videosamtal i sina konferensrum. Men trots det är bildeftersläpning, taskig samtalskvalitet, anslutningsproblem och dålig användarupplevelse något som majoriteten av de svarande säger att de lider av.

Studien pekar tydligt ut problemet: videokonferenslösningar måste bli enklare. Branschen måste kunna leverera enklare och effektivare lösningar till kunderna, dels för att snabba på mötesprocessen men också för att förenkla jobbet för de IT-verksamma. Oavsett om samtalet sker via en molnlösning eller en enhet i ett annat mötesrum, måste företagen kunna leverera lösningar där fokus tillåts ligga på produktiviteten i mötet, snarare än problem med teknik och video- och ljudanslutning.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter