Asus lanserar sin snabbaste router någonsin

Produktnyhet ”Nästa generations wifi”, så marknadsför Asus sin senaste höghastighetsrouter. RT-AX88U har en hastighet på 6000mps, 80 procent större räckvidd – och längre batteritid för mobila enheter.

Asus lanserar sin snabbaste router någonsin

I takt med att fler mobila och IoT-enheter introduceras på marknaden, desto högre krav ställs på dagens wifi-standard. Nya AX (även kallad Wi-Fi 6-standarden) har en framtidssäker teknik, bättre effektivitet, kvickare hastighet, större räckvidd och längre batteritid för mobila enheter.

Asus nya router, RT-AX88U, levererar en nätverkskapacitet på 6 000 Mbps – 1148 Mbps över 2.4 GHz-bandet och 4804Mbps på 5GHz-bandet. Detta gör den mer än dubbelt så snabb än en 802.11ac 4×4 dual-band router.

Ny teknik

Routern är också utrustad med OFDMA (Ortogonal frekvensdelningsmultiplex), vilket är en ny teknik som delar in varje kanal i flera underkanaler med mindre bandbredd, och som förbättrar routerns räckvidd med hela 80 procent.

Jämför man med gamla wifi-lösningar så kan de endast hantera en enhet åt gången per nätverkskanal, vilket gjorde det hela ineffektivt. Förenar man OFDMA med MU-MIMO kan routern leverera upp till fyra gånger högre kapacitet och effektivitet i omgivningar som är hårt belastade. Detta resulterar i snabbare och mer responsivt wifi med lägre latens.

Uppdaterad batteritid

Routerns batteritid för mobila enheter är också uppgraderad i form av TWT (Target Wake Time), vilket är en funktion som gör det möjligt att schemalägga intervall för när enheter skickar ut eller tar emot data. Detta resulterar i att enheterna kan vara inaktiva under längre perioder, vilket leder till förbättrade batteritider.

Det ska också gå att kombinera flera RT-AX88U för att skapa ett extremt kraftfullt Mesh-system med stöd för AX.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.